Родина

Як навчити дружину готувати?

Тема мого нового уроку – суто чоловіча. Нам доведеться зібрати волю в кулак і визнати неприємний факт: не всі жінки вміють готувати. У багатьох сім’ях втрачені навички приготування простих і смачних страв – пельменів, пирогів, домашньої шинки та інших делікатесів. Якщо ви не хочете все життя харчуватися напівфабрикатами і підточувати своє здоров’я, у вас, колеги, є тільки один вихід. Доведеться навчити дружину готувати. І сьогоднішній урок «Школи крафта» допоможе вам у цьому.

В ритмі великого міста

Я не збираюся зітхати про минуле, коли жінка займалася домом, чоловік – здобиччю. Час йде, і сучасні жінки стали не менш вправними мисливцями, ніж чоловіки. Ось і виходить, що обидва активних члена сім’ї ганяються за мамонтом працюють, і тут вже не до кулінарних делікатесів: вранці – яєчня, увечері – сосиски. Ви хочете, щоб у вашому домі з’явилися домашні пельмені і котлети, шашлики і наваристі супи? Тоді пора брати справу в свої руки, дорогі чоловіки. Прогрес не тільки приніс нам проблему у вигляді тотального дефіциту часу у жінок, але і дав її рішення – численних кухонних помічників. Ці диво-прилади повернуть вам смак до життя. Просто подаруйте дружині одне або кілька практичних пристосувань і запропонуйте попрактикуватися разом. Спільне приготування їжі дуже згуртовує сім’ю і позитивно впливає на якість меню.

Шашлик круглий рік

Є обладнання, яке має бути в господарстві кожного поважаючого себе любителя м’яса або риби. і насолоджуйтеся улюбленими стравами в будь-який час року. Зручний і компактний прилад поміститься навіть в малогабаритній кухні.

Користуватися мангалом дуже просто. Досить замаринувати м’ясо порційними шматками, насадити на шампури і розмістити їх в шашличниці. Потім вмикайте прилад і можете відпочивати. Якщо ваш пристрій оснащено механізмом обертання шампурів, то вам навіть перевертати м’ясо не потрібно. Просто почекайте звукового сигналу, і можна подавати на стіл.

Хочете різноманітності? Шашлики можуть бути рибними або овочевими, комбінованими і складними. Все залежить від вашої фантазії і смаку.

Електрошашличниця вам допоможе частіше влаштовувати свято. Приємно покликати друзів «на шашлики», а у відповідь на захоплений питання: «Звідки така смакота? » – з гордістю відповісти: «Дружина готувала! »

Спеціально для всіх завзятих шанувальників «кострового шашлику» свідчу: м’ясо виходить смачне і ароматне, м’яке і соковите, хоча і без «серпанок». Зате за результат можна не переживати, це м’ясо завжди чудово!

У електрошашличниці можна готувати шашлик в будь-який час року і не потрібно нікуди їхати!

Пельмені по-італійськи

Акуратні, ароматні пельмені готують за класичною технологією все рідше і рідше. Ви любите пельмені, але втомилися від напівфабрикатів? Подаруйте дружині – з її допомогою виходять чудові італійські равіолі з хвилястими краями. На смак – все ті ж пельмені, зате звучить красиво і готувати швидко. Працює прилад дуже просто.

  • Закладається розкатаний пласт тіста.
  • Розкладається начинка.
  • Тісто прокочується між валиками, і виходить відразу 9 пельменів.
  • Потім операцію повторюють.

З начинкою можна експериментувати до безконечності, як і з приправами до тесту і з соусами для подачі ваших творінь. Купуєте один прилад – забезпечуєте собі різноманітність на багато місяців вперед. Домашні равіолі не соромно і на святковий стіл поставити. До речі, як і пельмені, їх можна готувати про запас, заморозивши до вживання.

Котлети? Котлети!

Ваша дружина не любить смажене і вважає котлети дуже калорійною їжею? У ваших силах розвіяти її упередження. делікатно приготує ваші улюблені рибні або м’ясні котлети, а також деруни, сирники тощо. Користуватися приладом дуже просто.

  • Підготуйте фарш.
  • Нагрійте прилад. Потрібну ступінь покаже індикатор.
  • Розкладіть фарш по осередках приладу.
  • Закрийте кришку і увімкніть прилад у розетку.
  • Про готовність він повідомить звуковим сигналом.

За один «сеанс» прилад готує 6 ароматних, апетитних котлеток.

До речі, котлетница має тефлонове покриття, так що готує без масла і зайвих калорій можна не побоюватися.

«Хот», але не «дог»

Для тих, хто не мислить свого життя без сосисок і ковбасок, є спеціальний прилад з громіздким, але точним назвою «».

У ній за пару хвилин можна приготувати сосиски в тісті або клярі. Для тих, хто не шанує покупні сосиски, рекомендую приготувати домашні ковбаски, а потім вже експериментувати з ними.

Прилад простий і невибагливий у використанні. Приготуйте тісто, нагрійте прилад, покладіть в осередку сосиски і залийте тестом. Три хвилини, і апетитне блюдо готове. Замість сосисок можна використовувати просто м’ясо, нарізане тонкими смужками, а кляр замінити яєчної сумішшю. Такий оригінальний омлет стане відмінним рішенням для сніданку.

Смакота-копченості

Делікатесні копченості в магазинах мають непристойно-високі цінники, а якість їх виготовлення не завжди відповідає вартості. Купіть своїй дружині компактну , і на вашому столі з’являться копчені м’ясо, риба, птиця, сало і ковбаси. Коптильня підходить також для грибів і овочів, так що простір для експериментів відкривається чималий.

На двох решітках поміщається відразу декілька видів продуктів, що економить час і сили. Жир стікає в спеціальний піддон, який легко виймається для очищення. Температуру можна регулювати відповідно до рецептурою. Невеликий за розмірами прилад можна брати з собою на дачу.

Перед святами коптильня – справжня знахідка. Делікатесні смакоту вам забезпечені, так що можна поділитися ними з друзями і рідними, гордовито додавши: «Свого приготування, не те що магазинне».

Альтернатива магазинною ковбасою

«Швидко і смачно» – девіз кулінарних уподобань сучасної людини. Зручно, коли їжа приготовлена на кілька днів вперед і вам залишається тільки дістати її з холодильника. і забудьте про магазинною ковбасою. Тільки натуральний продукт, без барвників, добавок і консервантів. Домашня шинка, рулети м’ясні, рибні і навіть овочеві прикрасять ваше щоденне меню. Ветчинница розташовує до експериментів, тому різноманітність страв вам гарантоване.

Важливий плюс – розумна ціна.

Універсальний солдат

Якщо ви шукаєте універсальний прилад, в якому можна готувати і суп, і рагу, і спекотне, то просто . Вона зберігає всі смакові властивості продуктів, позбавляє кухню від запахів, а страви готуються удвічі швидше, ніж у звичайних умовах. Користуватися такою каструлькою легко, приємно готувати, результат гарантований. Хіба не знахідка для сучасної жінки?

Скажу по секрету, на скороварку можна встановити дистилятор і отримати відмінний самогон. Багатофункціональна, зручна і практична річ ця скороварка!

А на десерт?

Кращий десерт після смачної трапези – випічка, приготовлена своїми руками. У цій категорії вибір приладів ще більш різноманітний.

  • дозволить вам пригадати смак улюбленого дитячого ласощі – пісочних горішків з вареним згущеним молоком. На зміну важким чавунним формам, в яких готували горішки ваші мами і бабусі, прийшли сучасні і стильні прилади з керамічним покриттям. У них можна експериментувати з будь-якими начинками, наприклад приготувати вафлі з заварним кремом.
  • Багато хто не люблять возитися з тестом: важко, довго, та ще потім і кухню прибирати доводиться. Здивуйте дружину . Прилад візьме на себе всю брудну роботу. Досить просто покласти в нього потрібні інгредієнти і вибрати швидкість. Будь-який вид тіста без зусиль буде до послуг господині. Ваше святкове меню прикрасять пироги, пиріжки, кулеб’яки, торти, рулети і штолени. Тістоміс допоможе приготувати і повсякденні страви: хліб, макарони або тісто для пельменів-равіолі, про яких я вже писав вище.